fbpx
Logo

El Trinquet de Pelayo: un tros d’història en València

El Trinquet de Pelayo és un tros d’història de València. S’inaugurà l’agost de 1868 i esdevingué un referent, un dels trinquets més famosos de la ciutat. Amb el malnom de “la Catedral”, atorgat pels jugadors i els aficionats a disfrutar de l’esport, solia estar ple de gom a gom per veure a molts pilotaris guanyar. El trinquet era el lloc de reunió on es feia vida social al voltant de la pilota.

 

EL TRINQUET DE PELAYO: PEDACITO DE HISTORIA EN VALENCIA

Des d’aleshores i després de 150 anys, la pilota valenciana ha passat per moltes coses. D’estar a punt de l’extinció, d’un temps ençà ha anat prenent força, popularitat, i s’ha consolidat gràcies a les noves generacions que han représ l’afició amb els pares i els iaios. Amb l’enaltiment de nou d’aquest esport, que a poc a poc ha anat recuperant el seu espai en les poblacions i ciutats valencianes, s’ha aconseguit també rescatar els trinquets. El cas del Pelayo, però, és especial.

 

Un trinquet que ha sabut reinventar-se

Un trinquet com aquest no podia desaprofitar-se i ha resorgit sense estar-se de res. Situat al centre de València, el Trinquet de Pelayo s’ha convertit no només en un lloc on es practica la pilota, sinó que la cultura i la gastronomia que l’envolta també s’han fet fonamentals per al nou projecte, que està estimulant i contribuïnt a l’afició per l’esport autòcton.

Per no perdre la vessant social que envolta als esports de carrer, el trinquet està complementat amb un increíble restaurant ambientat en l’esport valencià. Amb el treball de grans professionals com l’interiorista Carlos Serra i l’artista faller Manolo García, s’ha aconseguit un ambient modern sense perdre l’essència tradicional.

Bigues de fusta i murs de rajol massís, juntament a la grandiosa escultura “flotant” de la mà llançant una pilota feta amb vareta, obra de García, s’aconsegueix respirar modernitat i tradició en parts iguas.

Pelayo Gastro Trinquet

No només ens quedem en l’ambientació. La cuina és l’altra part fonamental del nou Trinquet. Una oferta gastronòmica de la mà de Pablo Margós. El xef ha portat amb ell una cuina d’autor que no perd de vista l’horitzó de la cuina tradicional valenciana. La cuina de sempre amb eixe toc fresc i d’innovació, sense perdre els costums de la terra i amb productes adquirits en el Mercat Central de València. Ha nascut Pelayo Gastro Trinquet.

EL TRINQUET DE PELAYO: PEDACITO DE HISTORIA EN VALENCIA